giako logo

IMPORT - EXPORT - AGENCIES

     TΟ ΠΑΡΩΝ SITE ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: | ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ LED-ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ ΤΑΣΕΩΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ: |

COMPARATIVE CFL vs LED

Η εταιρεία μας το 1998 βλέποντας τις ανάγκες του πελατολογίου της και με σκοπό πάντα την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων, αποφασίζει να σχεδιάσει μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας σε εξειδικευμένα μοντέλα, εννοώντας σε χαμηλή τάση εναλλασσόμενου και συνεχές ρεύματος όπως:



  • 42 voltAC σε 9w, 11w, 15w, 20w

 

  • 42 volt PAR38 15W

 

  • 12 voltDC σε 9w, 11w, 15w, 20w

 

  • 24 volt DC σε 9w, 11w, 15w, 20w



Τελικά το 2010 η εταιρεία μας ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία Τ2 σε συνδυασμό με το νέο κύκλωμα για χαμηλή τάση και κατάφερε απόδοση, διάρκεια ζωής και αντοχή στις διακυμάνσεις της τάσης μεγαλύτερη από τους απλούς λαμπτήρες οικονομίας.
  Το κυριότερο είναι ότι τα παραπάνω πιστοποιούνται με τις τελευταίες ευρωπαϊκές νόρμες κάτω από τη ονομασία της εταιρείας ΥΙΟΙ Ν. ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΛΟΥ ΟΕ σαν επίσημος και εξουσιοδοτημένος επιστημονικός συνεργάτης για την ανάπτυξη νέων μοντέλων.



ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

1. Απόδοση 70 lm/W.
2. Χαρακτηριστικά λειτουργίας:

  •  Ώρες ζωής 20000 h

 

  •  Συντελεστή ισχύος 0.95



3. Περιεχόμενο σε υδράργυρο: 0,7 μέχρι 1,0 mg



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ένας στους δύο ανθρώπους δηλώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα παράπονά του στο σπίτι είναι η έλλειψη επαρκούς φωτισμού και 76% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο φωτισμός έχει επιπτώσεις στη διάθεσή τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα. Ακολουθούν επτά συμβουλές για ένα πραγματικά υπέροχα φωτισμένο σπίτι!


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ "ΕΞΥΠΝΕΣ" ΛΑΜΠΕΣ

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει περιορισμούς στη χρήση των συμβατικών λαμπτήρων και υιοθετεί αυστηρότερα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, καθώς προσπαθεί να κάνει τον οικιακό και επαγγελματικό φωτισμό φιλικότερο προς το περιβάλλον. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ισχύουν περιορισμοί στη χρήση, εισαγωγή και πώληση λαμπτήρων πυρακτώσεως και σε άλλα είδη ενεργοβόρων λαμπτήρων, τα οποία έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται σταδιακά στην Ευρώπη από ενεργειακά αποδοτικότερους λαμπτήρες. Τα καταστήματα λιανικής στις χώρες της Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να διαθέτουν πλέον λαμπτήρες πυρακτώσεως υψηλής απορρόφησης ηλεκτρικής ισχύος. Επιπλέον, μέχρι το 2015, οι χώρες της Ε.Ε. σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως, μεταβαίνοντας σε ενεργειακά αποδοτικότερα προϊόντα φωτισμού.


ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ (CFL)

Στους λαμπτήρες φθορισμού συγκαταλέγεται και ένας άλλος τύπος, με την ονομασία CFL (Compact Fluorescent Lamp – συμπαγής λαμπτήρας φθορισμού). Η διαφορά είναι ότι κατασκευάζεται στο μέγεθος της παραδοσιακής λάμπας για να χρησιμοποιείται εύκολα στα σπίτια, για εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, οι λαμπτήρες CFL προσφέρουν την ίδια ποσότητα φωτός με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, χρησιμοποιώντας μόλις το 1/5 της ενέργειας που καταναλώνουν. Για παράδειγμα, η διαφορά ανάμεσα στο λαμπτήρα CFL κα τον ισοδύναμο παραδοσιακό λαμπτήρα πυρακτώσεως που χρησιμοποιείται στο σπίτι είναι ότι ένας λαμπτήρας CFL χρησιμοποιεί μόνο 9W (watt) προκειμένου να προσφέρει το ίδιο φως με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως 40W, κ.ο.κ.

ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LΕD

Οι λαμπτήρες LED (light-emitting diode/δίοδος εκπομπής φωτός) αποτελούν τα πιο ανεπτυγμένα προϊόντα της τεχνολογίας φωτισμού όσον αφορά στους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόδοσή τους σε εφαρμογές φωτισμού είναι ισάξια των λαμπτήρων φθορισμού με άριστη φωτεινότητα, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι, εξοικονομείτε αμέσως χρήματα για ενέργεια και μειώνετε σημαντικά τις αντικαταστάσεις λαμπτήρων. Για παράδειγμα, μια παραδοσιακή λάμπα πυρακτώσεως των 25W αντιστοιχεί σε μία λάμπα LED των 3W, με την τελευταία να διαρκεί 25 χρόνια έναντι 1 χρόνου ζωής της παραδοσιακής λάμπας πυρακτώσεως. Οι λαμπτήρες LED δεν χρησιμοποιούνται ακόμα όπως οι λαμπτήρες CFL, λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής τους, αλλά αξιοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς και με πολύ χαμηλές τιμές watt (W) σε εφαρμογές όπως σποτ, φακοί, συστήματα ηλιακού φωτός, κήποι, σετ κουζίνας, χώροι κατασκήνωσης κλπ. Δεν επηρεάζονται αισθητά από στιγμιαίες πτώσεις ή διακυμάνσεις τάσης και προσφέρουν καλή ποιότητα χρώματος φωτός, χωρίς αναμονή μετά το πάτημα του διακόπτη.
  Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να διαδοθούν ευρέως και στην οικιακή χρήση. Είναι πιο ακριβοί από τις υπόλοιπες λάμπες, αλλά το κόστος ισοσταθμίζεται από την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (έως και 90% χαμηλότερη σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Ένας λαμπτήρας LED των 12W έχει διάρκεια ζωής 25.000 ώρες και αντιστοιχεί σε φωτεινότητα με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως των 60W με διάρκεια ζωής 1.000 ωρών. Οι LED είναι δροσεροί στην αφή, πράγμα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο φωτιάς και τραυματισμού, καθιστώντας τους ιδανικούς για φωτισμό ευαίσθητων στην θερμότητα υλικών και αντικειμένων.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ
Οι λαμπτήρες CFL και LED αποτελούν τις βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις για φωτισμό σε ό,τι αφορά την απόδοση φωτισμού, τη διάρκεια του φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σχετικά με επικίνδυνες ύλες για την υγεία που λέγεται ότι περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, οι λαμπτήρες CFL περιέχουν πολύ χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, πράγμα που αποκλείει κινδύνους για την υγεία. Ο υδράργυρος που περιέχεται είναι απειροελάχιστος σε σχέση με ένα κλασικό θερμόμετρο. Απλώς, σε περίπτωση που σπάσει ένας CFL λαμπτήρας, οφείλουμε να μη συλλέγουμε τα κομμάτια με γυμνά χέρια και να μη χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, αλλά γάντια, καθώς και να αερίσουμε το δωμάτιο για λίγη ώρα.
  Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι οι λαμπτήρες GLOU και άλλων γνωστών εταιριών που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν πολύ μικρότερο ποσοστό υδραργύρου σε σχέση με τις λάμπες άγνωστης προέλευσης.
  Οι λαμπτήρες LED, ειδικά, είναι περισσότερο ανθεκτικοί από τους γυάλινους λαμπτήρες γιατί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό υλικό και δεν σπάνε εύκολα. Δεν περιέχουν επικίνδυνες ύλες, είναι ασφαλείς για οποιοδήποτε δωμάτιο και πρακτικοί ως προς την απόρριψή τους.

http://ec.europa.eu/energy/lumen/faq/index_el.htm

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Αφού επιλέξτε τα φωτιστικά σας, υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που καθορίζουν τη φωτεινότητα του χώρου.

Τα υλικά: Το γυαλί, το μέταλλο, και κάποια άλλα σύγχρονα υλικά ευνοούν τη φωτεινότητα του χώρου αποτελώντας την πανάκεια των σκοτεινών και μικρών χώρων.

 

Τα παράθυρα: Ακόμη και αν ένας χώρος έχει μικρά παράθυρα με αποτέλεσμα να μπαίνει λίγος φυσικός φωτισμός, μην του στερείτε τις κουρτίνες! Απλώς επιλέξτε ελαφριά και διαφανή υφάσματα.


Οι καθρέφτες: Σε σκοτεινούς χώρους, αντικατοπτρίζουν το φυσικό φως και δίνουν μια αίσθηση χώρου. Για να μεγαλώσετε έναν χώρο είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τον καθρέφτη κατακόρυφα και όχι κάθετα γιατί έτσι δίνει την εντύπωση ότι συμπιέζει το χώρο. Αν είναι δυνατόν, μην τους τοποθετείτε τον έναν απέναντι από τον άλλον, γιατί έτσι ακυρώνετε το αποτέλεσμά τους. Επίσης, μην τοποθετείτε τον καθρέφτη απέναντι από την είσοδο της πόρτας αντικατοπτρίζοντας κάθε φορά αυτόν που μπαίνει στο χώρο.


Τα κεριά: Εκτός του ότι αποτελούν μια καθόλου ευκαταφρόνητη πηγή φωτός, τα κεριά δημιουργούν μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

GIAKOLED
Με την σταδιακή απαγόρευση των λαμπτήρων πυρακτώσεως, πολλοί Ευρωπαίοι έχουν στραφεί σε λύσεις με υλικά φωτισμού πράσινης τεχνολογίας. Κάποιοι διστάζουν να κάνουν την αλλαγή επειδή αισθάνονται ότι οι λαμπτήρες αυτοί εκπέμπουν ένα ψυχρό φωτισμό, αλλά η τεχνολογία LED είναι σε καλό δρόμο για να προσφέρουν θερμότερο φως.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε μια νέα σειρά λαμπτήρων LED, που ευελπιστούμε να τη παρουσιάσουμε σε προσεχή έκθεση .Η εταιρεία είναι τόσο σίγουρη για τις νέες λάμπες που θα ικανοποιήσουν τους καταναλωτές στο μέγιστο τους.
  Τα νέα μοντέλα θα έχουν μέγιστη επαγωγή της θερμότητας, φως σε πολλαπλές οπτικές γωνίες επιτυγχάνοντας μέγιστη απόδοση, αισθητική και σε κάποιες περιπτώσεις ντιμάρισμα που θα φθάνει το 2% της απόδοσης τους.
  Τα Ledυψηλής ισχύος που χρησιμοποιούμε προσφέρουν μεγάλο πλεονέκτημα γιατί αποδίδουν τον χρωματισμό που πρέπει με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, υψηλότερη απόδοση κατά 20-30% από τα κοινά led, αναδεικνύοντας τα αντικείμενα ή τους χώρους που φωτίζουν.

Επίσης προσφέρουν τα ακόλουθα όπως:

  • Πολύ καλή σχέση απόδοσης προς κατανάλωση. 
  • Μπορούν να πετύχουμε υψηλά PARS (ποσότητα φωτός που πέφτει σε συγκεκριμένη περιοχή) με λίγα Lumens (η παραγόμενη ποσότητα φωτός).Αυτό σημαίνει μεγάλη οικονομία ρεύματος.
  • Μεγάλος χρόνος ζωής: Τα περισσότερα power leds έχουν χρόνο ζωής 50.000 ώρες εργασίας. Με 10 ώρες ημερησίως διαρκούν 13 χρόνια . Μετά πέφτει η απόδοσή τους μόνο στο 70%. Έτσι γλυτώνουμε χρήματα από της συχνές αλλαγές σε λάμπες..
  • Κατευθυνόμενη Επαγωγή Θερμότητας: Είναι λάθος η άποψη ότι τα Power Leds δεν παράγουν θερμότητα. Παράγουν και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα. Η διαφορά με τις λάμπες ΜΗ, PC και Τ5 είναι ότι η θερμότητα δεν έχει κατεύθυνση προς το αντικείμενο (χώρο), αλλά κατανέμεται στην πίσω πλευρά του φωτιστικού (στην ψήκτρα του φωτιστικού).



 

LED DRIVER ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΣ LED
Με τη κατάλληλη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: άμεση έλεγχο του ρεύματος, υψηλή απόδοση, PWM dimming, προστασία από υπέρταση και του φορτίου κατά την αποσύνδεση, μικρό μέγεθος, την ευκολία της χρήσης, και αυξήσει της διάρκειας ζωής του λαμπτήρα.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Η εταιρεία Υιοί Ν. Γιακουμόγλου ΟΕ ξεκινάει από το 1993 να δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και μάλιστα με εισαγωγή και αντιπροσώπευση μοναδικών και καινοτόμων υλικών .Συνεχίζει επιτυχώς την πορεία της και προχωράει ακόμη ένα βήμα μπροστά με την εισαγωγή της μπάρας χαλκού και του στηρίγματος το λεγόμενο FIX –RING για ηλεκτρολογικούς –υδραυλικούς σωλήνες (σπιράλ).
  Η εισαγωγή των προϊόντων ανάγεται για την εταιρεία επιστήμη και φροντίζει στα 20 χρόνια της πορείας της να διακινεί αξιόπιστα προϊόντα, με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις κερδίζοντας έτσι την απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο των πελατών της όσο και του καταναλωτή καθιερώνοντας δυνατά brandname όπως GLOU - GIAKOLED - GLIGHT κ.α

Τελικά αξίζει όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει να δοκιμάσετε τη δυναμική όχι μόνο των προϊόντων μας για τους παραπάνω λόγους αλλά το σπουδαιότερο γιατί η εταιρεία GIAKO GROUP προσφέρει τα στοιχεία για μια επιτυχημένη συνεργασία όπως


  • ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
  • ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΓΓΥΗΣΗ
  • ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



cfl vs led

N. GIAKOUMOGLOU SONS O.E.

Giako Group
Import - Export - Agencies
VAT Number. 081380943 - Tax Office Ampelokipon
19, Xanthippe str, GR 56224, Thessaloniki, Greece
+30231 070 9451